19 Eylül 2015 Cumartesi

Sufle


Sufle

Tatlıyı ilk yapan Fransız usta kekin kabarmasından dolayı ona şişmiş anlamında soufflee demiş. Fransızca okunuşu sufle olduğundan dilimize bu isimle geçmiş.

Suflenin tatlısı olduğu kadar tuzlusu da var.

Suflenin bizdeki klasiği içinde erimiş çikolata bulunan çikolatalı bir kek.
İçi dışı çikolata olduğundan bana ağır geliyor. Dengelemek için yazın dondurmayla kışın süt kreması ile servis ediliyor. Süslemek için üzerine pudra şekeri serpiliyor. 

Fotoda gördüğünüz suflenin üzerine sanki yetmezmiş gibi bolca çikolata sosu sıktılar. Resmen çikolata komasına girdik. 
Bence bu kadarına gerek yok.

Kekin tepesine kaşıkla dokunduğunuzda patlaması ve içindeki erimiş sıcak çikolatanın aşağıya akmasından dolayı çocuklar ona volkan diyorlar. 
Çocukların bakışı her zaman çok berrak. Büyüdükçe bu berraklığı kaybediyoruz maalesef. Bence TDK yabancı kökenli kelimeler yerine Türkçe kelime bulma çalışmalarına çocukları da katmalı ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder