27 Eylül 2015 Pazar

Urfalı Mehmet Ustanın Patlıcan Kebabı


Patlıcan kebabı Urfalı Mehmet Ustanın elinden yenir.

Kebabın yanında beyaz kuru soğan iyi gider. Çünkü bu soğan diğer soğanlara göre daha sulu ve daha acısız.
Türkiyenin en iyi patlıcan kebaplık patlıcanı Birecikte yetişir. Ama bu patlıcan da Birecikten geri kalmaz.

Tüm kebaplarda olduğu gibi Patlıcan kebabının da ustalığı pişirmede saklı. Yani ateşin kıvamının verilmesinde ve kebabın şişe saplanmasında.

Lavaşın mayasız hamurdan yapılması ve hamurunun dinlendirilmiş olması da şart.
Mehmet usta tüm bunlara dikkat etmiş.
Domates ve biber de harika.

Nerde mi yenir ? 
Balıkesir / Gömeç / Meriçler Gönülevi Pide Kebap Salonunda.
Pide ve Lahmacunu da tavsiye olunur.

Yol tarifi için gerekirse diye Tel: 0 266 357 11 77

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder